torstai 26. kesäkuuta 2014

Tervetuloa kulkemaan sosiokulttuurisen innostamisen moninaisia polkuja kanssamme uudelle facebook-sivullemme www.facebook.com/sosiokulttuurineninnostaminen ! Sivun tarkoituksena on koota yhteen sosiokulttuurisesta innostamisesta innostuneita ihmisiä sekä aiheeseen liittyviä ideoita, hankkeita ja toimintaa.

Sosiokulttuurinen innostaminen on sosiaalipedagogiikan yksi ilmenemismuoto. Se on ajattelun, ihmisten kohtaamisen ja toiminnan tapa, joka liittyy hyvään elämään, kasvatukseen, ihmisyyteen, välittämiseen ja vapauteen. Innostaminen on niiden toimenpiteiden yhdistelmä, jotka luovat sellaisia osallistumisen prosesseja, joissa ihmiset kasvavat aktiivisiksi toimijoiksi yhteisössään.

Ranskan, espanjan ja portugalin kielialueilla yleisen sosiokulttuurisen innostamisen käsitteen toi Suomeen dosentti Leena Kurki vuosituhannen vaihteessa.

Sosiokulttuurinen innostaminen -sivun ylläpitäjänä toimii innostamisen ammattilaisten työryhmä, johon kuuluvat yhteisöpedagogi, ammatillinen opettaja ja kouluttaja Anita Mäntynen-Hakem, kulttuurituottaja, kuvataiteilija ja taideohjaaja Inka Ylihärsilä, sosiokulttuurinen innostaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Kirsi Riihijärvi sekä Sivistysliitto Kansalaisfoorumin (SKAF ry) kehittämispäällikkö Timo Tervo. Sivu liittyy käynnistymässä olevaan tämän työryhmän ja Kansalaisfoorumin yhteistyöhankkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti