tiistai 15. maaliskuuta 2011

Totesin tänään jälleen kerran erään ystäväni kanssa että elokuvat ovat ihan mahtavia. Parhaimmillaan ne onnistuvat herättelemään tunteita, saavat innostumaan elämästä uudella tavalla tai vaikka inspiroivat maalauksen tekemiseen. Niistä voi saada vertaistukea ja varsinkin elokuvateattereissa huikeita elämyksiä.. Joskus niiden sisältö tai visuaalinen toteutus on niin puhutteleva, että ne saattavat aiheuttaa jonkun käännekohdan omassa elämässä.

Minun elämääni ovat elokuvat vaikuttaneet tosi paljon. Tässä niistä joitain vanhimpia: Valkohammas, Tyttö ja helmikorvakoru, Hair, Amélie, Braveheart, Tanssii susien kanssa, Ikuiset ystävät, Moulin Rouge, Punainen viulu ja etenkin tämä Frida:Hurmaannuin taidemaalari Frida Kahlosta vuonna 2002 kun Frida -elokuva ilmestyi. Ostin elokuvan VHS-version itselleni ja katsoin sen vuoden sisällä ainakin viisi kertaa. Olin silloin 21 -vuotias ja kyseinen elokuva oli osasyyllinen siihen että aloitin piirtämisen ja maalaamisen. Elokuva inspiroi minua jostain syystä edelleen tosi paljon, joten jos se on jäänyt joltakulta vielä näkemättä niin suosittelen lämpimästi :)

Tykkään muutenkin katsoa elokuvia ja dokumentteja taiteilijoista ja heidän elämäntarinoistaan. Jos teillä on jotain vinkkejä, niin olisi kiva kuulla!

4 kommenttia:

 1. Minultakin löytyy Frida leffahyllystäni ja minäkin inspiroidun ja ihastelen elokuvaa. Penelope Cruz hoitaa roolinsa hienosti :) Ja tykkään niin ikään kaikista taiteilijoista kertovista elokuvista ja yritän etsiä niitä leffahyllyyni.
  Tässäpä muutama vinkki:

  - Goyan aaveet
  - Modigliani
  - Vuodet Picasson kanssa
  - Linnea maalarin puutarhassa (lastenelokuva, joka perustuu samannimiseen kirjaan, Claude Monet'n puutarha)

  VastaaPoista
 2. Hei loistavaa, kiitos! :) Ilmottele (jos muistat) jos tulee vielä muitakin helmiä vastaan! Hauskaa että sinäkin tykkäilet näistä :)

  VastaaPoista
 3. Täällä kanssa fanitetaan Fridaa! Saman vaikutuksen teki minuun tuo elokuva jonka myös olen nähnyt monesti ja taas tekisi mieli katsoa.
  Olen aina piirtänyt ja maalannut ja Frida Kahlon taide tuntuu omalta. Tunnelma ja kuvamaailma on samantapainen kuin miten itse koen ja näen. Mahtava nainen ja taiteilija!
  Minulla on taulu siitä Fridan omakuvasta, ehkä tunnetuimmasta. Miesystävä sanoi kuvasta: "Kuka tuo viiksekäs jäbä on?" MIEHET...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Annabella ja tervetuloa lukijaksi! :) Fridan maalaukset on kyllä ihan mahtavia! Näkisinpä niitä joskus livenä.. Hauska tuo miehesi kommentti :D

  VastaaPoista