sunnuntai 6. maaliskuuta 2011Kun aloin pitämään tätä blogia, minulla oli haaveena perustaa käsityö- ja taidekauppa, jossa myisin omiani ja kavereideni tekemiä tuotoksia. Haaveilin myös satukirjan kuvittamisesta ja ryhmien kanssa taiteen tekemisestä. Tästä on aikaa noin puoli vuotta.

Sen jälkeen olen käynyt jonkinsortin ikäkriisin (täytän tänä vuonna kolmekymmentä), lapset ovat alkaneet nukkua paremmin (olen siis saanut energiaa ajattelemiseen!), olen hurahtanut entistäkin enemmän puhtaaseen ja aitoon ruokaan (myöskin hieman karppaamiseen) ja aloittanut freelancerina osa-aikatyöt lapsille suunnatussa taideprojektissa. Aloin myös jossain vaiheessa tietoisesti karsimaan elämästäni ylimääräisiä asioita (tavaroita, roskaruokaa, eikivoja tekemisiä). Opettelin sanomaan ei!

Näiden seurauksena huomasin että yllä mainitut eivät olleetkaan ihan niitä kaikkein suurimpia haaveita, ainakaan tuollaisenaan. Tajusin että osa noista kesäisistä haaveistani oli enemmän sellaisia asioita jotka ”kuulostavat” siltä että niitä olisi hauska tehdä. Tajusin sen siitä että en oikeastaan koskaan lähtenyt niitä intohimoisesti edes tavoittelemaan (mikä on ehkä olennaisinta).

Olen kulttuuri- ja taidealalla niin luulen että joka tapauksessa työni tulee koostumaan palasista: osa-aikatöistä, projekteista, freelancer-hommista, määräaikaisuuksista... Tämän pohjalta haaveilen nyt sellaisesta työviikosta että yksi päivä olisi ihan kokonaan maalauspäivä / työhuonepäivä, kaksi päivää tekisin töitä ryhmien kanssa ja kaksi päivää istuisin toimistolla. Sitä kohti siis :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hyvältä. Monesti sitä roikkuu vanhoissa unelmissaan. On varmaan syytä tarkastella itse kunkin, mistä oikeasti tykkää ja pyrkiä sitä kohti. Aikaisemmin haaveilin kahvilasta (tosi uniikkia:), mutta työmuotona se voi olla sellainen, jota en kovin kauaa ehkä jaksaisi. Tuollainen freemeininki sopisi varmasti minullekin, lyhytjänteiselle immeiselle. Turistaan näistä taas ja etenkin siitä karppimeiningistä taas pian, jooks!

    VastaaPoista
  2. Joo turistaan ehdottomasti! Ja mun pitää haastatella sua tarkemmin siitä raakasuklaan tekemisestä :) Ihan mahtavalta tuntuu heittää vanhat unelmat roskikseen, nyt voi keskittyä siihen mihin ihan oikeasti haluaa tähdätä :)

    VastaaPoista
  3. Mistäs sitä nykyisin kovin pitkää pätkää työtä saisikaan. Näillä mennään...

    VastaaPoista