maanantai 21. marraskuuta 2011

Lämpölevyn testailua osa 1
Viikonloppuna Kädentaidot -messupäivien lomassa pääsin kokeilemaan mehiläisvahamaalausta myös lämpölevyn avulla. Pari tuntia on ihan liian lyhyt aika perehtyä asiaan, mutta tässä jotain koeteoksia kuitenkin :) Nämä on tehty niin, että maalauspohja (kiiltäväpintainen kartonki) on asetettu lämpölevylle, päälle on sulatettu mehiläisvahaväriä ja sitten pinta on tasoitettu telan avulla.

Ylimmässä kuvassa vedin viivoja ristiin rastiin pohjavärin päälle kumiteräisellä vahatyökalulla ja sitten lopuksi telasin vielä suurimman osan viivoista sileäksi. Alempaan levitin sinistä ja punaista väriä, telasin ja painelin kuvioita maalaussienen reunojen avulla. Lopuksi lisäsin vielä mustaa väriä vasempaan alareunaan ja telasin senkin sileäksi.

Ihmeellistä jälkeä tuli taas! Näiden pinta näyttää ja tuntuu siltä niin kuin ne olisi painokoneella painettu. Varsinkin sen jälkeen kun on tehnyt loppusilauksen eli kiillotuksen, mikä tapahtuu sukkahousulla ;)

Jos kiinnostaa tutustua lämpölevyn mahdollisuuksiin tarkemmin (ja nähdä paljon hienompia teoksia kuin yllä olevat!), niin alla esittelyvideo aiheesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti