sunnuntai 9. kesäkuuta 2013


Olen viime vuosina ohjannut taidepajoja ja -kursseja eri ikäisille ihmisille erilaisissa yhteyksissä. Lähes joka kerta on vähintään yksi tehtävä liittynyt musiikkiin. Joko se on ollut taustalla johdattelemassa teemaan tai sitten se on ollut pääraaka-aineena kuvamateriaalin syntymiseen. Kun musiikki soi taustalla tarkoituksenaan antaa impulsseja kuvan tekemiseen, saattaa lopputulos olla hyvinkin yllättävä. Ainakin jos onnistuu pääsemään sellaiseen olotilaan, ettei mieti mitään vaan antaa vain musiikin tuomien mielikuvien rakentaa kuvaa eteenpäin.

Tästä tulikin mieleen kokeilla piirtää samankokoisia piirroksia samalla välineellä erilaisten levyjen soidessa taustalla ja katsoa että kuinka erilaisia niistä tulee. Kuinka paljon loppujen lopuksi on merkitystä itse musiikilla vai onko se vain apuväline matkalla mielen syvempiin syövereihin? Montakohan koepiirrosta pitäisi tehdä että tutkimustulos olisi luotettava? :D

Piirsin ylläolevan kuvan kuunnellen Ville Leinonen & Valumo -yhtyeen Kimaltavia unelmia -albumia. Seuraavaksi kokeilen jotain muuta..

2 kommenttia:

  1. Hei! Mahtava idea! Tällaisia kokeilujen tuloksia ja musiikin yhdistäminen piirrokseen jälkiä katselisi mielellään enemmänkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! :) Innostuin tästä itsekin niin paljon että olen koko päivän odottanut että milloin pääsen taas piirtämään, eli tulee kyllä varmasti lisääkin katseltavaa!

      Poista