tiistai 19. helmikuuta 2013

LEHDISTÖTIEDOTE

Galleria Kellaria 2.– 28.3.2013 / Hämeenpuisto 33 / Avoinna ma –pe 11 - 18, la 11 - 14


ILO JA ONNI- näyttely kriisikeskus Osviitan toiminnan tukemiseksi


Ilo ja onni syntyvät usein luonnostaan. Niistä voi myös saada tartunnan monin eri tavoin kuten toimimalla yhteisöllisesti tai yksinkertaisesti antamalla hyvän kiertää.


Näiden ajatusten myötä syntyi taiteilijaryhmä Bahtalo. Bahtalon jäsenet ovat kaikki luovan alan ammattilaisia, joita yhdistää samanlainen arvomaailma. Tällä hetkellä toiminta perustuu pääsääntöisesti ryhmän jäsenten vapaaehtoisuuteen ja haluun auttaa.

Ajatus näyttelyn pitämisestä oli siis luontevin tapa olla osa yhteiskuntaa. Ensimmäinen hyväntekeväisyyskohde on kriisikeskus Osviitta, joka toiminnallaan auttaa kaikkia ihmisiä kaikenlaisten kriisien keskellä.

Yhteistyökumppaniksi lähti galleria Kellaria. Krista Malkki Kehystarinasta ei miettinyt pitkään, kun ehdotimme, että näyttelyn myyntiprovisio lahjoitettaisiin Osviitalle. Vaikka tavoitteena onkin kerätä rahaa Osviitan toiminnan tukemiseksi, niin toki toivomme, että myös kuvilla olisi oma eheyttävä / voimaannuttava vaikutuksensa.

”Tampereen mielenterveysseura ry:n ylläpitämä kriisikeskus Osviitta on tehnyt järjestölähtöistä kriisityötä vuodesta 1993. Osviitassa on luotu toimintamalli, joka on Suomessa ainutlaatuinen. Vapaaehtoiset, tehtävään koulutetut tukihenkilöt sekä päivystävät kriisipuhelimessa että ottavat asiakkaita vastaan itsenäisesti, kuitenkin niin, että ammattihenkilö on tarpeen mukaan saatavilla. Perustehtävänä on tarjota vaikeassa elämäntilanteessa oleville asiakkaille laadukasta ammatillisesti ohjattua kriisitukea ja korkeatasoista ammatillista kriisityötä. Vapaaehtoisten tukihenkilöiden antama työpanos on Osviitan toiminnan perusta. Osviittaan pääsee nopeasti, samana tai seuraavana päivänä, purkamaan akuuttia tilannettaan tukihenkilön kanssa. Tukihenkilö osaa arvioida jatkon tarpeen niin, että jatkaa tukea muutaman tapaamiskerran ajan tai ohjaa Osviitan kriisityöntekijälle, joka voi syventää tukisuhdetta ja tarvittaessa ohjata julkisten palvelujen piiriin. Puhuminen helpottaa ahdistusta ja auttaa jäsentämään asioita.”

– Seppo Lind, kriisikeskus Osviitan toiminnanjohtaja.


Lisätietoja:

Anu Kirkinen 044 – 068 6825 / Inka Ylihärsilä 044 – 353 1196
http://taiteilijaryhmabahtalo.blogspot.fi/

Taiteilijaryhmän jäsenet:

Anu Kirkinen
Hannamari Matikainen
Johanna Vilén
Inka Ylihärsilä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti