perjantai 16. marraskuuta 2012

Aloin yli vuosi sitten miettiä sellaista projektia, että kävisin kamerani kanssa eri taiteilijoiden työhuoneilla haastattelemassa heitä heidän elämästään ja taiteen tekemisestään. Juttu tuntui niin työläältä että en en ole vieläkään saanut aikaiseksi aloittaa sitä. Eilen illalla idea muistui mieleeni ja tajusin että tämänhän voisi tehdä myös hieman kevyemmin. Jos vierailen taiteilijoiden luona, otan pari kuvaa, kysyn kysymykset ja laitan ne vastauksineen tähän samaan blogiin, niin sen ei pitäisi olla kovin aikaa vievää.

Aionkin nyt siis listata mielenkiintoisimmat kysymykset ja ryhtyä tuumasta toimeen. Tässä vaiheessa olisi kiva kuulla että minkälaisiin kysymyksiin te haluasitte kuulla taiteilijoilta vastauksia? Ja vinkatkaa myös jos haluatte kurkistaa jonkun tietyn taiteilijan työhuoneeseen (mieluiten pirkanmaalaisen) niin katsotaan voisiko asialle tehdä jotain :)5 kommenttia:

 1. LOISTAVA IDEA! Odotan innolla tuloksia ja kuulumisia työhuoneilta. Ja tietysti tutustumista uusiin taiteilijoihin :)
  Haluaisin kuulla mikä on saanut taiteilijat valitsemaan taiteilijuuden, mikä heitä inspiroi ja miksi ilmaisee itseään juuri tietyllä/valitsemallaan tavalla (maalaus, grafiikka, kuvanveisto, valokuvaus, piirtäminen jne.).

  VastaaPoista
 2. Minustakin upea juttu!
  Jäin miettimään kysymyksiä?
  Minä haluaisin vastata itse...
  Miten taide löysi sinut?
  Mitä ilmaiset, prosessoit taiteen kautta?
  Minkalainen taide, muiden tekemä, koskettaa sinua?....

  VastaaPoista
 3. Hieno idea, odotan innolla ensimmäisiä taiteilijoita! Olisi kiva kuulla, miksi ja miten kukainenkin on taiteilijaksi päätynyt. Ja paljon, paljon muitakin kysymyksiä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä ajatus ja mielenkiintoinen.

  Itseä kiinnostaa taiteilijoiden ajatusmaailma, miten työ saa alkunsa ja miksi totuttaa itseään juuri niin kuin toteuttaa. Miten hahmottaa ympäröivän maailman, millaisin silmin katsoo elämää, sulkeeko maailman ulkopuolelleen vai elääkö jalat maassa.

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa! Kiitos paljon kommenteistanne, otan nämä huomioon kysymyksiä listatessa :)

  VastaaPoista