keskiviikko 7. joulukuuta 2011Tässä meidän lähellä on ihan mahtava taidekerho lapsille perheineen. Tänäänkin esikoinen 4v kiikutti kotiin tekemiään Lino-grafiikoita!

Kerhossa on joka kerta jotain taidehommaa, jossa pääsee kokeilemaan muutakin kuin vesivärejä ja vahaliituja. Itse en kauheasti perusta näistä materiaaleista vieläkään, kiitos päiväkoti- ja koululaitosten.. miksiköhän muuten esimerkiksi laveeraus tuntuu olevan monille muillekin kauhistus ja ankea muisto kouluajoilta..?

Vähän niinkuin hiihtokin, jonka tiimoilta oli koulussa aina pakolliset kilpailut. Hiihdon päätteeksi lueteltiin aina koko koulun edessä sekä voittajat että häviäjät. Tuollaiset kilpailut on kyllä tosi tehokkaita keinoja sammuttaa lapsen innostus ihan mihin tahansa juttuun.. Vieläköhän sellaisia järjestetään?

4 kommenttia:

 1. Ylempi työ on tosi jouluinen! Onnistun näkemään siinä kirkon ja talon katon, putoilevat lumihiutaleet ja kuusen! :)

  VastaaPoista
 2. Hei joo niinpäs onkin! Näistä tuliskin hienot joulukortit, mutta en taida raaskia lähettää eteenpäin :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihania nuo linoleumtyöt!

  Meidän koulussa ei ole ollut hiihtokilpailuja koskaan, paitsi halukkaat saavat mennä esim. kunnan mestaruuskisoihin ja koulujen yhteisiin ..
  Meillä on täällä hiihtoputki, jossa käymme pari kertaa vuodessa oppilaitten kanssa. he tykkäävät, kun saa omassa tahdissa hiihdellä, lainavarustein..

  Muistan kouluajoistani myös nuo sinun mainitsemat hiihtokilpailut, joissa verenmaku kurkussa yritettiin päästä maaliin..kamalaa!!Vaikka tykkäänkin hiihdosta.

  Muutenkaan ei nykyään suoriteta tai kilpailla koululiikunnassa..Tietty pallopelit, säbät ja muut, mut se menee leikin varjolla..

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa jos koululiikunta ei enää ole kilpailu- tai suoritushenkistä! Pahinta niissä hiihtokilpailuissa oli se että viimeiseksi tulleidenkin piti koko 300-henkisen koulun edessä hakea LOHDUTUSpalkinnot. Huh!

  Nykyajan lapsille muodostuu varmasti ihan erilainen kuva hiihdosta, omassa tahdissa hiihtely kuulosta hyvältä :) Ja pallopelit ovat tosiaan asia erikseen! Ne tuntuivat omassakin lapsuudessani enemmän leikiltä :)

  VastaaPoista