lauantai 1. tammikuuta 2011

Uuden vuoden maalausjuttu

Yksi lukuisista haaveistani on oppia tekemään sellainen maalaus, jota en itse kyllästy katselemaan. Tähän asti kaikissa vanhoissa sekä nykyisessä asunnossamme on ollut muutama naula siellä täällä, joissa koko ajan vaihtuvat teokset sitä mukaan kun kyllästyn edellisiin. Toisten tekemiin juttuihin en kyllästy ja niitä olisikin kiva saada seinillemme enemmän. Mutta yhdenkin oman sellaisen jos saisin tehtyä.. En oikeastaan tiedä yhtään miltä sen pitäisi näyttää. Ja jos tietäisin, niin olisin varmaan sellaisen jo tehnytkin. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikki maalaamiseni tähtäävät siihen omasta mielestäni täydellisen muodon, väriyhdistelmän, sisällön ja kokonaisuuden etsiskelemiseen.

Olen etsinyt edellä mainittuja juttuja kokeilemalla ja valokuvaamalla, mutta toisaalta viime aikoina olen saanut enemmän ideoita ja visioita lukemistani kirjoista. Lukuhetket ovat harmillisen vähissä nykyään, viimeisten kuukausien lukusaldoon kuuluvat taidehistorian opusten lisäksi vain Leonard Cohenin elämäkerta ja Alexandra Salmelan 27 Eli kuolema tekee taitelijan. Mutta yksikin kirja on jo enemmän kuin ei mitään! Päätin juuri että tämän alkaneen vuoden yhdeksi tavoitteeksi laitan kirjojen lukemisen lisäämisen ja piste. Jospa se veisi hitusen lähemmäksi juurikin sen The Maalauksen tekemistä..

5 kommenttia:

 1. Entäpä jos laskisit irti siitä tavoitteesta, että sinun ON MAALATTAVA se The Maalaus, johon et kyllästy??? Miten sitten kävisi? Voisi olla, että maalaisit rennommin, luottavaisemmin omiin kykyihisi, nauttisit itse prosessista enemmän...ja Voila.. The Maalaus syntyisi huomaamattasi.
  Kannattaisiko kokeilla? Ja lukemista kannattaa jatkaa, se on IHANAA!!! Ja runot.. voi ne on myös ihania ja sinun maalaukset, nekin on.. tosi ihania!
  Nautitaan tästä vuodesta mikä nyt saatiin, hartiavoimin ja henkäyksin:)

  VastaaPoista
 2. Hei hyvä pointti! Tässä huomaa taas sen kuinka kova tarve mulla on SUORITTAA jotain, ihan niinkuin ei voisi tehdä mitään ilman sen isompia tavoitteita :D Siinä toinen työstämisen asia tälle vuodelle.. :)

  Ja kyllä, nautitaan ehdottomasti! Kirjoista, runoista, maalauksista, perheestä jne jne. Jee! Ihanaa vuoden ekaa päivää sinne ja kaikille muillekin! :)

  VastaaPoista
 3. KIITOS SAMOIN! Minulla ihan samanlaisia mietteitä ollut ja kovasti sain tehdä työtä, että osasin hellittää. En väitä etteikö vieläkin olisi tiukkaa, mutta yritän ainakin:)

  VastaaPoista
 4. Inkapinka! Minkälainen oli leonard cohenin elämäkerta? Näin sen dokumentin muutama vuosi sitten (nimeä en muista). Nykyään, sen serauksena minulla on (jo) 2 artistia joista tykkään sikana, Leonard ja Edith Piaf. Olen muistaakseni kuullut jotain tuosta elämäkerrasta, mutten tiedä mitään. Oliko se hyvä? (tämä kysymys on tärkeä, koska yritin kerran lukea Stingin elämäkertaa, mikä kiinnostaisi kovasti, mutta se oli kirjoitettu jumala-stingiä palvovasta näkökulmasta ja jäi sitten kokonaan kesken)

  Ja sitten. Oma työ johon ei koskaan kyllästy. Voiko sellaista olla? Jos se on oma tekele, niissä aina näkee jotenkin jonkin oman keskeneräisyyden ja puutteet. Oma työ johon ei kyllästy on kuva omasta lapsesta. Koska siinä näkee sen oman lapsen täydellisyyden ja sen valossa se kaikki muu unohtuu. Mutta muuten en tiedä. Tässä asiassa valokuva taitaa olla helpompi juttu kuin kuvataide, valokuvassa on vähemmän painetta...

  VastaaPoista
 5. Moi!! Se oli hyvä ja mielenkiintoinen, piti otteessaan loppuun asti. Kyllä jos ihan sikana tykkää Cohenista niin jaksaa opuksen lukea :) saat ton lainaan jos haluat!

  Voi kyllä sellaisia maalauksia ainakin voi olla!! Mulla on kaappi pullollaan semmoisia, joiden päälle aika ajoin harkitsen maalaavani uuden tuotoksen. Ja aika moni on jo sen kohtalon saanut. Valokuvassa kyllä aika paljon saa valaistukset ja muut anteeksi jos vaan omalla lapsella sattuu olemaan supersöpö ilme :D

  VastaaPoista