torstai 13. tammikuuta 2011

Pänttäämistä ja pohjia

Minulla on ensi viikolla tentti Maailman taiteen historia -kirjasta, jonka tavaaminen on vienyt hetkeksi kauemmaksi Omakuva -aiheista. Vaikka toisaalta tuntuu että maalauksiinkin tulee koko ajan lisää ideoita kun tutustuu tarkemmin eri aikojen taiteisiin. Esimerkiksi koristeelliset hindutemppelit ovat huikeita kokonaisuuksia ja saavat ajatukset rullaamaan ihan eri tasoille. Ne ovat jotenkin yhtäaikaa oudon näköisiä ilmestyksiä ja samalla henkivät ikiaikaista viisautta.


Tässä yllä Intian Khajurahossa sijaitseva Kandariya Mahadevan temppeli, rakennettu n. 1000 jkr. Kuva täältä: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8c/Khajuraho.KandariyaMahadeva.jpg


Toisessa kuvassa on yksi Indonesian suurimman temppelialueen, Prambanan, temppeleistä. Alueella on yhteensä 224 temppeliä, jotka ovat valmistuneet 800-luvun puolivälissä. Kuva täältä: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Prambanan_shrine.jpg Pääsisipä joskus vielä käymään näiden sisällä!

Lupasin viime postaukseni yhteydessä laittaa maistiaisia syntyvistä Omakuvista. En ole muistanut viime aikoina ottaa kameraa mukaan työhuoneelle, mutta tässä yksityiskohta kuitenkin yhdestä keskeneräisestä.. Laitan lisää lähiaikoina!

5 kommenttia:

 1. Kauniita,kauniita temppeleitä. Olisi todellakin hienoa joskus käydä katsomassa tuollaista ihan paikanpäällä.

  Norsu on hieno,sinulla on anatomian osaaminen kyllä kohdillaan!

  Ps. Onnea tenttiin! Toivottavasti ei tarvitse ihan koko kirjaa tenttiin opetella... :o

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo elefantti!!!! Olen juuri nyt ollut parikin päivää aika alamaissa ja maalauksesi naulasi kyllä fiilikseni. Hieno!

  VastaaPoista
 3. hietzu: kiitos! :) ei onneksi koko kirjaa, puolet vaan, mutta on siinäkin tekemistä :D

  ANSKU: kiitos! Kiva kuulla että sillä oli tuollainen vaikutus :)

  VastaaPoista
 4. TOSI HIENO, IHANA TUO VALKOINEN TUOSSA NORSUN KÄRSÄN YLÄPUOLELLA!

  VastaaPoista