lauantai 21. elokuuta 2010

Satumaailmaa

Yksi lukuisista haaveistani on satukirjan kuvittaminen. Maalauksissani ja piirroksissani on aina ollut satumaailman henkeä ja sellaisissa aiheissa aion pysyä vastakin. Kaikenmaailman kiireideni vuoksi joutuvat sadut toistaiseksi odottamaan, mutta ehkä joskus..

Suosikkisatuni on lapsesta asti ollut Eduard Uspenskin Alas Taikavirtaa. Sieltä löytyvät kaikki olennaiset asiat: kananjaloilla seisova noita-akan mökki, suossa asuva Kikimora, kolmipäinen lohikäärme, Vasilisa Viisas, Kuolematon Kasshei, Kotitonttu, Maitovirta, Iivari Pahasilmä jne. Tarinan päähenkilö on pieni Mitja-poika, joka pääsee noidan kanssa seikkailemaan Satumaahan. Kuvituksen on tehnyt Viktor Tsizikov, vuoden 1980 kesäolympialaisten symbolin, Miska-karhun piirtäjä.Uusista tuttavuuksista tällä hetkellä tykkään eniten Marjo Nygård-Niemistön kuvituksesta Tanja Poskelan kirjoittamassa kirjassa Joka kolkan kulkija. Tarinan päähenkilö on kiireen ja välinpitämättömyyden keskelle saapuva muukalainen, jolla on hohtavia helmiä sisältävä purkki sylissään.

2 kommenttia:

  1. Oh, minun lempisatu on just sama! Olin pienenä aivan ihastuksissani ko mulle luettiin tuota : D

    VastaaPoista
  2. Jes, mahtavaa!! Tuo on myös harvoja satukirjoja jotka aina vaan ihastuttaa vaikka sadattatuhannetta kertaa lukee uudelleen :)

    VastaaPoista