tiistai 24. syyskuuta 2013

 


Kävin viikonloppuna kahdeksan vuoden tauon jälkeen Aholansaaressa.

Aholansaari on Nilsiän Syväri-järvessä sijaitseva 1800-luvulla vaikuttaneen herännäisjohtaja Paavo Ruotsalaisen kotisaari, mikä tällä hetkellä toimii monipuolisena leiri- ja lomakeskuksena.

Kävin aikoinaan Herättäjä-yhdistyksen järjestämän riparini Aholansaaressa ja tämä viikonloppu oli siihen liittyen todella nostalginen. Tapasin vanhoja ystäviäni ja kävin veisaamassa körttivirsiä hämärässä ja savuntuoksuisessa Paavon pirtissä. Ympäri Suomea saatujen ystävien ja savupirtin lisäksi saaressa on ihan parasta hiljaisuus (ei kuulu autojen ääniä), runsas ja ihana luonto, rauhallinen ja ystävällinen ilmapiiri ja sellainen meininki että jokaikinen hyväksytään juuri sellaisena kuin on.

Pohjois-pohjanmaalla kasvaneena nämä savolaiset maisemat myös jaksavat kiehtoa aina vaan, näistäkin kuvista tuli monta taide-ideaa jos vaan ehtisi niitä joskus toteuttaa :)

4 kommenttia:

 1. Tuttuja maisemia, tosin itse en ole ollut tuolla leirillä vaan Lapinlahdelta ajeltiin sinne pari kertaa tekemään piirtämisharjoituksia. Ihana rauha tosiaankin.

  VastaaPoista
 2. Oi.. Aholasaari on tuttu paikka! Isovanhempani asuivat nilsiässä ja täällä saaressa olen käynyt monesti... Körttiseuroissa ja varsinkin niissä virsissä on kyllä omanlaisensa, hieno tunnelma!

  VastaaPoista
 3. Joskus lapsena vietin myös tuolla vanhempien kanssa viikon :-)
  Sinulle on blogihaaste osoitteessa http://silmukoita.blogspot.fi/2013/09/blogihaaste.html
  -Nanna

  VastaaPoista
 4. Hei hauskaa että paikka on teille kaikille tuttu! :) Rauha ja tunnelma on tuolla kyllä ihan mahtavat.

  Ja kiitos Nanna haasteesta! :)

  VastaaPoista