keskiviikko 21. maaliskuuta 2012Esikoisemme (4v.) teki tämän tänään kerhossa noin viidessä minuutissa. Ja siitä tuli hieno (vaikka äitinä sen sanonkin ;)!

Teos syntyi niin että aluksi levitettiin maalia telan avulla pöydän pinnalle, johon sitten piirrettiin kuvioita vanupuikolla. Lopuksi maalin päälle laitettiin paperi, jota taputeltiin varovasti niin että maali ja kuviot tarttuivat paperiin, mutta eivät kuitenkaan levinneet sotkuksi. Mukavaa tekemistä, ja lopputuloksena monta hienoa pienten kerholaisten tekemää maalausta!

Olen miettinyt tässä viime aikoina, että mitä kaikkia tämän tyylisiä kuvataiteen tekniikoita on olemassa, sellaisia siis joista kuka tahansa saa nopeasti hyvännäköistä jälkeä aikaan. Voimauttavia ja innostavia tekniikoita sellaisillekin henkilöille, joilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta piirtämisestä tai maalaamisesta.. tai mahdollisuuksia kovin monimutkaiseen tekemiseen?

Yllä kuvatun lisäksi myös mm. mehiläisvahamaalaus on sellainen tekniikka. Sitä käytetäänkin Keski-Euroopassa monissa terapioissa sen antaman ilon ja luovuuden vuoksi. Toisena tuli heti mieleeni erilaiset kollaasit, joista valmiiden kuvien ja kankaiden avulla saa mielenkiintoisia teoksia aikaan pienelläkin kokeilulla..

Kuvien tekeminen ja värien kanssa työskentely on kyllä tosi rentouttavaa ja innostavaa, varsinkin jos sitä voi tehdä vapaasti ilman mitään sen isompia tavoitteita. Mietin näitä tekniikoita senkin takia, kun olen suunnittelemassa taidepajoja ikäihmisille. Kohderyhmä on haastava iän tuomien haasteiden vuoksi, mutta kuitenkin kuvataiteen vieminen heidän arkeensa tuntuu tärkeältä asialta.

Jos teillä tulee jotain tämän tyylisiä tekniikoita mieleen niin olisi kiva kuulla? Mikä tekniikka teitä itseänne eniten innostaa? :)

p.s. Jos haluatte osallistua mehiläisvahamaalauskurssin lahjakortin arvontaan niin täältä löytyy osallistumisohjeet: https://www.facebook.com/fantastinennorsu :)

5 kommenttia:

 1. Ihana teos! Näillä helpoilla tekniikoilla saa upeita abstrakteja teoksia aikaiseksi. Itse kun en oikein osaa tehdä abstraktia ja olla ajattelematta "älä tee esittävää". Näissä saa rennosti vain huiskia menemään ja saa yllätyksellisiä lopputuloksia. Itse tykkäsin pienenä ja vähän isompanakin siitä, että paperille maalataan/levitetään summan mutikassa värejä (esim. silmät kiinni) ja toinen paperi painetaan päälle, jolloin "kuva" siirtyy painetulle paperille. Eli samantapainen kuin tuo esikoisesi tekniikka. :) Sitten oli jokin, jossa taitettiin paperi puoliksi ja vain toiselle puolikkaalle maalattiin. Kun arkki painettiin sitten kiinni,kuva syntyi toisellekin sivulle symmetrisesti.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihan taideteos!
  kiva tekniikka.
  Itsekin olen ajatellut samaa, kuika monet toteavat totisina, etteivät he osaa piirtää. yritän aina siihen jotain, mutta he eivät kuule. jos laittaisin heille nuo materiaalit ja heräisivät ja jatkaisvat taidemaailman keskellä.

  VastaaPoista
 3. Miten kaunis! :) Tästä loistaa luovuuden ilo.

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno työ pieneltä! Luovuus on ilo ja saa hymyilemään.. Tule mukaan piirustus haasteeseen tänä viikonloppuna, ole kutsujana ja teema on hymy,I hope you`ll join drawing challenge this weekend, I am the host and the theme is Smile:) katso blogistani lisää..

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon kommenteistanne!

  hietzu: Hyvä idea tuo, pitääkin kokeilla! :)

  hanne: Joo tuo on kyllä harmillista, kaikkien ihmisten pitäisi ehdottomasti saada kokea taiteilun ilo! :)

  Kati: Niinpä! Lasten tekemistä on hieno seurata kun he ovat niin vilpittömän onnellisia tekemisiensä keskellä :)

  Leena: Kiitos kutsusta haasteeseen! Mun viikonloppu on tosi kiireinen, mutta pidän tämän mielessä josko kuitenkin ehtisin osallistua :)

  VastaaPoista