perjantai 15. heinäkuuta 2011

Tässäpä lisää Encaustic Art - mehiläisvahamaalaustekniikalla tehtyjä maisemia ja abstrakteja juttuja. En valitettavasti ehdi vieläkään kovin paljoa tekniikkaa avata, mutta nämä kaikki on siis tehty mehiläisvahalla ja silitysraudantapaisella maalausraudalla.

Mehiläisvahamaalaus on tosi vanha juttu, esimerkiksi muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset maalasivat mehiläsivahalla mm. puulevyille ja muumioiden käärinliinoihin. Antiikin aikana vahaa sulatettiin hiiltä käyttäen, mutta nykyaikaiset tavat sulattaa ja käyttää vahaa ovat maalausrauta, lämpökynä, lämpölevy ja kuumailmapuhallin.

Yksi syy kiireisiini onkin se että alan pitämään Encaustic Art -kursseja syksyllä täällä Tampereella! Kyselkää toki tarkemmin jos kiinnostaisi kokeilla tätä, eka kurssi on näillä näkymin syys- tai lokakuussa. Tekniikka on tosi helppo oppia, eikä siihen tarvita aiempaa piirustus- ja maalauskokemusta. Ja ekalla kerralla saa jo hyvän näköistä jälkeä aikaan.

Tässä vielä linkki youtuben videopätkään, jos kiinnostaa tutustua tarkemmin maalausraudan käyttöön: http://www.youtube.com/watch?v=MRphX2ncM0Y ja tässä linkki videoon, jossa esitellään miten lämpökynää voi käyttää: http://www.youtube.com/watch?v=UfDoGzQnMS4&feature=related

1 kommentti: