torstai 2. kesäkuuta 2011Lasten leikkiessä pihalla, minä istuin rappusilla ja luin yllä olevaa opusta. Soile Yli-Mäyry kertoo kirjassaan elämästään ja taiteilijantyöstään. Teksti on tosi mukaansatempaavaa, en ole pitkään aikaan lukenut mitään näin että käytän pienenkin hetken hyväkseni enkä malta jättää kirjaa kesken! Olen tykännyt Yli-Mäyryn maalauksista siitä lähtien kun niitä ensimmäistä kertaa näin, mutta nyt kun olen saanut lukea tarinoita niiden takaa, tykkään niistä vielä enemmän.

Minua kiinnostaisi kyllä lukea enemmänkin eri taiteilijoiden tarinoita heidän elämästään ja teoksistaan. Aikakausilehdissä on paljon juttuja muusikoista, näyttelijöistä ja tanssijoista, mutta aika vähän kuvataiteilijoista. Tai ainakaan taiteen tekemiseen painottuvia juttuja ei tule kovin usein vastaan. Gloria-lehti tekee yhden aukeaman katsauksia taiteilijoiden työhuoneisiin ja ne ovatkin mielenkiintoisia (joista tehdystä kirjasta vinkkasinkin täällä aiemmin), mutta se on kuin saisi lauantai-pussista vain tikkarin.

Tähän liittyen olenkin jo pitkään pyöritellyt mielessäni erästä ideaa. Haluaisin nimittäin lähteä eri ikäisten ja eri tyylisten taiteilijoiden luokse kamerani ja minikasettinauhurini kanssa, haastatella heitä heidän elämästään ja taiteen tekemisestään ja sitten kirjoittaa haastattelujen pohjalta artikkelimaisia juttuja. Valokuvat ja tarinat julkaisisin sitten vaikka tällaisella blogihenkisellä nettisivustolla.

Periaatteessa mikään ei estäisi minua aloittamasta projektia vaikka heti. Ensimmäinen kohdekin on jo lupautunut haastateltavaksi ja tällaisen sivuston luomiseen menee vain muutama minuutti! Ajanpuute vain rakentelee esteitä, mutta ehkä jossain vaiheessa.. :)

Kiinnostaisiko teitä lukea silloin tällöin blogimaailmaan tipahtelevia taiteilijatarinoita?

3 kommenttia:

 1. Upea idea kerrassaan!Täällä ainakin yksi,jota kiinnostaisi lukea!

  VastaaPoista
 2. JEEE!!! Aivan uskomattoman loistava ja mahtava idea! Ehdottomasti kiinnoistaisi lukea moisia juttuja :)
  "...mutta se on on kuin saisi lauantai-pussista vain tikkarin" --> Hih,sanoppa muuta.
  Ja olisi myös mukavaa lukea haastattelu/tutkimusprosesseista,miten meni,millainen taiteilija jne. Sekin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Itsekin olisi mukavaa joskus tehdä jotain tuollaista ihmisläheistä projektia. :)

  VastaaPoista
 3. No mutta hienoa, sit olis jo kaksi lukijaa! :D Pitääpä pistää ajatusta eteenpäin, josko se jossain vaiheessa toteutuisikin... Tervetuloa vaan hietzu mukaan projektiin jos aikaa löytyy! Ihan tosi siis, monipuolisempi juttuhan tulisi jos olisi toinenkin juttujen tekijä :)

  VastaaPoista