lauantai 20. marraskuuta 2010

Käsityöähky ja kaksi Tolvanaa

Kävin tänään Suomen kädentaidot -messuilla Tampereen messukeskuksessa. Valtavat määrät värikkäitä pöytiä notkuivat mitä hienoimpia teoksia: retrokankaista ommeltuja lastenvaatteita, kehystettyä grafiikkaa, omaperäisiä keramiikkaveistoksia, huovutettuja menninkäishattuja, tervantuoksuisia löylykauhoja, kierrätysmateriaaleista tehtyjä koruja, rautalankakynttelikköjä ja paljon paljon muuta.. Olisin mieluusti kantanut sieltä vaikka ja mitä ihanaa kotiini, mutta siinä määrän paljoudessa tuli lopulta ihan turta olo ja valinnanvaikeus.

Lasten retrokuosivaatteiden lisäksi eniten lumouduin Tolvanoita notkuvan pöydän äärellä. Esillä oli Johanna Tolvasen tekemiä ihania metsänhenkisatumaailmafantasia -tunnelmaisia keramiikka-astioita, -koruja, -Tolvanoita ja kiuaskaloja. Ostin nuo kaksi kuvassa olevaa Tolvanaa, joita voi käyttää hörppylaseina, kiukaanhenkinä saunassa, kynttilänsammuttajina ja akupainannan apuvälineinä. Seuraavan kerran kun joskus on ylimääräistä rahaa niin voisin kyllä noita viinipikareitakin pari hankkia: http://www.tolvana.com/pikari.htm

5 kommenttia:

 1. Moi Inka! Ihana kattella sinun maalauksia (kävin sivuillasi kun nyt vihdoinkin taas ehdin), olet kehittynyt AIVAN VALTAVASTI!!!! Upeeta ja mahtavaa:) Minunkin piti niiiin mennä messuille, mutta täällä ollaan, kotosohvalla ja nautiskelen tyttäreni seurasta. Isomman siis, se muutti pois kotoo noin kuukausi sitten ja nyt kun se on täällä, en malta liikahtaakaan mihinkään:)
  Luin blogiasi ja sen verran sain selvää, että olet tosi kiireinen maalaustesi ja lastesi ja kaiken muun kanssa, joten toivon kovasti sinulle voimia! Ja kiitän hienoista maalauksistasi, niitä on mukava katsella.
  Terveisiä Anskulta ja prinsessoilta:)

  VastaaPoista
 2. Moikka!! Huippua kun eksyit tänne ja kiitos paljon kehuista! kiva kuulla että tykkäät :) Ja kiva muutenkin kuulla teistä kun ei olla nähty pitkään aikaan!

  Joo aika kiireistä on kyllä elämä nyt, mutta paljon mukavia asioita niin en valita ;) Terkkuja sinne prinsessoille kans, taidanpa livahtaa nyt tuonne sun blogin puolelle... :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä Tolvanoille! Onneksi en päässyt messuille (rahatilanteen takia), koska olisin kuitenkin sortunut joihinkin Tolvanoihin (ja sataan kiloon lankaa)...

  VastaaPoista
 4. Nöpöstiina: Olepas hyvä vaan! :) Minäkin olisin kyllä sortunut vaikka mihin, mutta onneksi ei ollut enempää rahaa mukana.

  Anja: Nuo on kyllä ihania, meinasin aluksi että annan ne lahjaksi mutta enpä taidakaan raaskia.. :)

  VastaaPoista