sunnuntai 30. kesäkuuta 2013


Hinttalan kotiseutumuseo, Nokia. 1.-21.7.2013. Käykäähän kylässä aitassa nro 2 jos satutte olemaan huudeilla! :)

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013


Olemme vielä tänään Lauran kanssa Tallipihalla esittelemässä mehiläisvahamaalausta klo 11-16.  Myynnissä lisäksi pussukoita, mehiläisvahamaalauskortteja ja -tauluja, mehiläisvahavärejä sekä Juvalta kerättyä pakurikääpää! Tervetuloa! :)

torstai 13. kesäkuuta 2013







Fantastinen Norsu ja Erika Itärannan Pyynikin pienpukimo löivät kesän kunniaksi luovat päänsä yhteen ja lopputuloksina alkoi syntymään tällaisia monikäyttöisiä pussukoita! 

Taidetta taskuun -ajatuksella oleviin pussukoihin voi pakata vaikkapa avaimet, rahaa, kännykän, meikkejä, pienen huuliharpun tai mitä vaan! :) 

Materiaali on kaikissa pussukoissa kierrätyskangasta ja kierrätysvetskaria. Norsukuvan alkuperäisteos on tehty hiili-muste-guassi -tekniikalla ja valitsin sen tähän tarkoitukseen ensimmäisenä, koska olen käyttänyt sitä yritykseni logonakin. Muut kuvat ovat alkuperältään tussipiirroksia ja ne on siirretty kuvansiirtotekniikalla valkoisille kangaspalasille, jotka on sitten ommeltu kiinni pussukoihin. Kuvat on siis pesunkestäviä kuten pussukkakin! 

Ensimmäinen erä matkaa viikonloppuna mukanani Tampereen Tallipihalle, jossa vietetään Kreikkalaisia Kyläjuhlia 15.-16.6. klo 11-16. Tervetuloa morjestamaan sekä mua että pussukoita!

Jatkossa taidetta taskuunsa voi hankkia myös Pyynikin Pienpukimosta, ja suunnitteilla on muutama muukin tarpeellinen tamine samasta puusta!

(Kuvat otti Matti Itäranta)

tiistai 11. kesäkuuta 2013


Vesa-Matti Loiri / Eino Leino 3.

Tämä on aika koukuttavaa hommaa, ja jännää myös kun koskaan ei tiedä mihin suuntaan kuva menee. Kun biisi vaihtuu niin mielikuvakin muuttuu. Sama perusvire tosin säilyy kun artisti on sama.

Mutta edelleen olen sitä mieltä että musiikki vaikuttaa vahvasti kuvastoon, tämän levyn kohdalla oli kyllä jostain syystä vaikea keskittyä yhtä intensiivisesti kuin aiempien piirrosten kohdalla. Täytyy siis jatkaa tutkimuksia :)

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013


Musatesti osa 2:  DDT: Mir nomer nol. Venäläistä rokkia. Jo tässä kohtaa voin todeta että kyllä, musiikki vaikuttaa lopputulokseen :D

Olen viime vuosina ohjannut taidepajoja ja -kursseja eri ikäisille ihmisille erilaisissa yhteyksissä. Lähes joka kerta on vähintään yksi tehtävä liittynyt musiikkiin. Joko se on ollut taustalla johdattelemassa teemaan tai sitten se on ollut pääraaka-aineena kuvamateriaalin syntymiseen. Kun musiikki soi taustalla tarkoituksenaan antaa impulsseja kuvan tekemiseen, saattaa lopputulos olla hyvinkin yllättävä. Ainakin jos onnistuu pääsemään sellaiseen olotilaan, ettei mieti mitään vaan antaa vain musiikin tuomien mielikuvien rakentaa kuvaa eteenpäin.

Tästä tulikin mieleen kokeilla piirtää samankokoisia piirroksia samalla välineellä erilaisten levyjen soidessa taustalla ja katsoa että kuinka erilaisia niistä tulee. Kuinka paljon loppujen lopuksi on merkitystä itse musiikilla vai onko se vain apuväline matkalla mielen syvempiin syövereihin? Montakohan koepiirrosta pitäisi tehdä että tutkimustulos olisi luotettava? :D

Piirsin ylläolevan kuvan kuunnellen Ville Leinonen & Valumo -yhtyeen Kimaltavia unelmia -albumia. Seuraavaksi kokeilen jotain muuta..

lauantai 8. kesäkuuta 2013


Löysin tänään Amelien Taide- ja käsityötapahtumasta tämän Tuija Leinosen teoksen nimeltään Yhteinen matka. Tai ehkä voisi sanoa että tämä teos löysi minut, koska se niin voimakkaasti kutsui minua luokseen. Ja miksei olisi kutsunutkaan, siinähän olemme selvästi minä ja fantastinen norsu! :)

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013



 

 
Nyt on taas se aika vuodesta kun Suomen luonto näyttää parhaat puolensa. Joka puolella on vihreää ja kaunista ja mahtavia tuoksuja pelmahtelee sieltä täältä! 

Ihastelimme näitä järvimaisemia eilen 7,5 tunnin patikointiretkellä Pyhäjärven ympäri. Matkaa oli 32km ja jalat on edelleen kipeät, mutta suosittelen silti kävelemään kyseisen Pyhäjärven maisemareitin! Reittikarttoja saa hakea ilmaiseksi ainakin Frenckellistä.

(Tulossa on muuten piakkoin lisää taiteilijahaastatteluita pitkän tauon jälkeen! :)

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Muistoja mummulasta ja Vaaleanpunainen villapaita

Mirkka Näveri

Johanna Vilen

Laura Laurila
Muunmuassa nämä kävivät oleskelemassa kolmen viikon ajan Stoan galleriassa Helsingissä. Hauskaa miten meidän kaikkien mehiläisvahakokeilut on menny niin omiin suuntiinsa, lähtöpiste kun oli suurinpiirtein tämä ja vuosi sitten tilanne tämä.