tiistai 28. elokuuta 2012




Olen viime päivinä innostunut kokeilemaan kuvansiirtoja Gel mediumin avulla erilaisille levyille. Tämä on sen verran hauskaa puuhaa, että suosittelen kokeilemaan! Tarvitset vain lasertulosteen, Gel mediumia ja jonkun sopivan alustan. Näissä nuo ruskeasävyiset on ohuita kovalevyn paloja ja valkoiset Ikean poistonurkasta löytyneitä hyllylevyjä. En tosin vielä tiedä että mitä näille kaikille levyille teen :D Ehkä kokeilen seuraavaksi kuvansiirtoa joihinkin käyttöesineisiin..

Mutta jos haluat kokeilla niin tässä ohje lyhyesti: tulosta haluamasi kokoinen kuva lasertulostimella, levitä kuvan sekä alustan päälle tasainen kerros Gel mediumia, "liimaa" kuva alustaan tasaisesti (ilmakuplat voi hävittää vaikka kaulimen avulla), kuivaa hiustenkuivaajalla 10-15min. Kun medium on kuivunut, kostuta paperia pienellä vesimäärällä ja hankaa se pikkuhiljaa pois sienen, kankaanpalasen tai vaikka vaan sormien avulla. Valmis!


lauantai 25. elokuuta 2012



Kaksi vuotta sitten kun perustin tämän blogin, haaveilin taide- ja käsityökaupan perustamisesta. Siitä itse asiassa syntyi koko Fantastinen Norsu kun mietin tulevalle taidekaupalleni nimeä :)

Olin jo unohtanut koko ajatuksen muiden töideni keskellä, kunnes hoksasimme yhtäkkiä että voisimme perustaa sellaisen putiikin Taiteen ja hyvinvoinnin tila Amelien pikkuhuoneeseen! Katsotaan mitä tästä tulee, tila on näissä kuvissa vielä todella kesken ja tuotteita sekä hiomista vailla, mutta jossain vaiheessa kauppa tulee olemaan auki kahtena päivänä viikossa ja lisäksi joidenkin tapahtumien ja kurssien yhteydessä.

Täältä samasta putiikista saa sitten myös Encaustic Art -tuotteita: aloituspaketteja, lämpökyniä, mehiläisvahavärejä ja maalauspohjia nyt ainakin. Ja jos jotakin ei satu olemaan (en välttämättä pysty pitämään kovin isoa varastoa), niin se voidaan tilata.

Kerron sitten lisää aiheesta kun olen siinä viisaampi :)

sunnuntai 12. elokuuta 2012



Automatkapiirusteluja viikonloppureissulta sekä erään nimeltämainitsemattoman pikkutyypin hyppelyn seurauksena haljennut skannerin lasi :)

sunnuntai 5. elokuuta 2012

perjantai 3. elokuuta 2012

Puolukkametsä
Appelsiini ja kiivi
Kesämuisto
Nimetön   


Sitten taas muutama maalaus 85-97 -vuotiailta päiväkeskuksen kävijöiltä. Tänään oli kolmas kerta saman ryhmän kanssa ja heiltä alkoi syntyä kuvia ihan eri tavalla kuin viimeksi. Ihan mahtavia maalauksia ja innostuksen hetkiä! Olen todella vaikuttunut näistä ihmisistä, heidän tarinoistaan ja olemisestaan.

Olisipa hienoa, jos mahdollisimman monilla ikäihmisillä olisi mahdollisuus taiteen tekemiseen tai kokemiseen. Oli se sitten kuvataidetta, tanssia, musiikkia tai mitä tahansa...